Skip to main content

Audituri energetice

Ce este un audit energetic?

Auditul energetic este primul element structural al abordării eficienței energetice a companiei voastre. Este o analiză cuprinzătoare a modelelor de consum de energie ale unei clădiri sau ale unei instalații. Scopul unui audit energetic este de a identifica oportunitățile de îmbunătățire a eficienței energetice și de reducere a costurilor cu energia. În timpul unui audit energetic, un auditor profesionist va examina diverse aspecte ale utilizării energiei în clădire sau în instalație, inclusiv sistemele de iluminat, de încălzire, de răcire și de ventilație, precum și aparatele și echipamentele consumatoare de energie. Auditorul va lua în considerare, de asemenea, arhitectura clădirii, izolarea și climatizarea și va ține cont de climatul local în timpul evaluării energetice.

Referințe

Cum funcționează?

Pe baza rezultatelor evaluării energetice, auditorul va oferi recomandări pentru reducerea consumului de energie, inclusiv soluții simple și eficiente din punct de vedere al costurilor, cum ar fi trecerea la un sistem de iluminat și aparate mai eficiente, precum și soluții mai complexe, cum ar fi instalarea unor noi sisteme de încălzire și răcire. Auditorul va furniza, de asemenea, un raport detaliat de audit energetic care va sublinia economiile de costuri care pot fi realizate prin punerea în aplicare a recomandărilor.

Contactați-ne

 Beneficiile unui audit energetic

Un audit energetic este un prim pas esențial pentru orice companie care dorește :

  • Reducerea costurilor energetice prin identificarea zonelor în care energia este irosită sau utilizată ineficient. Companiile pot face apoi schimbări care să le reducă consumul de energie și, în cele din urmă, să economisească bani din facturile de utilități.
  • Identificarea domeniilor în care poate fi îmbunătățită eficiența energetică. Aceasta poate include modernizarea echipamentelor, îmbunătățirea izolației sau schimbarea comportamentelor pentru a fi mai eficienți din punct de vedere energetic
  • Să fie în concordanță cu reglementarile: companiile pot fi obligate să efectueze audituri energetice pentru a se conforma reglementărilor sau pentru a respecta standardele din industrie. Efectuarea unui audit energetic poate contribui la asigurarea faptului că o companie este în conformitate cu orice reglementări relevante și poate contribui la evitarea unor potențiale amenzi sau sancțiuni.

Doriți să vă programați următorul raport de audit energetic?