Decospan

EE: audit energetic - Industria lemnului - Franța

Preocuparea pentru o bună comunicare, combinată cu disponibilitatea și expertiza echipei Helexia, a făcut ca această colaborare să fie eficientă și ne-a permis să aprofundăm reflecția noastră asupra acțiunilor energetice care urmează să fie desfășurate pe site-ul nostru de la Hazebrouck.

Cédric de ToffolManager operațional și tehnic

DESPRE PROIECT

Decospan, o afacere de familie și lider în domeniul transformării furnirului din lemn în Europa, se angajează să aplice practici durabile și responsabile. Pentru a-și continua angajamentul, compania cu sediul în Belgia a apelat la ajutorul Helexia pentru un audit energetic și un studiu fotovoltaic la unitatea de producție din Hazebrouck, în regiunea Hauts-de-France.

Cu 900 de angajați și 9 unități de producție, Decospan este profund înrădăcinată în industrie și se mândrește cu faptul că oferă o gamă largă de opțiuni de lemn, inclusiv 165 de specii, pentru a satisface nevoile unice ale clienților săi.

Prin parteneriatul cu Helexia, Decospan a urmărit să optimizeze performanța energetică a sitului Hazebrouck și să abordeze provocările reprezentate de creșterea costurilor energiei și de volatilitatea pieței. Auditul energetic și studiul fotovoltaic au făcut parte dintr-o abordare holistică în vederea atingerii acestor obiective.