Skip to main content

Helexia, o filială a Voltalia (Euronext Paris, cod ISIN: FR0011995588) și un actor internațional în tranziția energetică, a anunțat începerea construcției a 12 proiecte fotovoltaice pe acoperișuri cu o capacitate totală de 3,6 megawați pentru Leroy Merlin.

La 24 octombrie 2022, Helexia a anunțat oficial[1] lansarea activităților sale pe piața din România. Cu această ocazie, Daniela Vladica a fost numită Director de Țară al Helexia Romania.

Helexia începe construcția a 12 proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 3,6 megawați pentru Leroy Merlin, un important jucător în domeniul bricolajului specializat într-o gamă largă de soluții pentru îmbunătățirea locuinței.

Leroy Merlin România a ales Helexia pentru a dezvolta, construi și întreține acoperișuri solare pe magazinele sale. Acest proiect de autoconsum de 3,6 megawați va fi implementat la douăsprezece locații din întreaga țară. Producția anuală este estimată să genereze 4.218 megawați pe oră, acoperind 25% din consumul lor de electricitate și economisind aproximativ 2.000 de tone de CO2 pe an.

Suntem încântați să anunțăm expansiunea noastră semnificativă pe piața dinamică a României. Este important să subliniem că colaborarea noastră cu Leroy Merlin se extinde mult dincolo de această aventură remarcabilă. Helexia este onorată să aibă o istorie bogată de proiecte de succes cu Leroy Merlin în diferite țări. Entuziasmul nostru pentru sprijinirea obiectivelor de sustenabilitate ale Leroy Merlin este neclintit, iar această aventură exemplifică devotamentul nostru pentru un viitor mai verde și mai durabil în România și nu numai”, spune Benjamin Simonis, CEO al Helexia.

« Leroy Merlin România este pe deplin angajată față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și Acordul de la Paris, motiv pentru care, începând cu 2022, ne propunem să reducem amprenta noastră de carbon cu 5% în fiecare an, astfel încât în 2035 să avem o amprentă de carbon cu 50% mai mică decât în anul de referință. Pentru a susține acest obiectiv, lucrăm activ, folosind toate pârghiile pe care le avem la dispoziție: de la oferirea de soluții durabile pentru renovarea energetică a locuințelor românilor, decarbonizarea ofertei noastre și optimizarea soluțiilor de transport, la reducerea consumului de energie, achiziționarea de energie verde și instalarea de panouri solare pe magazinele noastre. Suntem recunoscători și încrezători că, cu ajutorul partenerului nostru Helexia, pe care îl alegem pentru a instala acoperișuri solare la 12 dintre magazinele noastre, vom acoperi cu succes 25% din consumul nostru de electricitate și vom economisi până la 2.000 de tone de CO2 pe an,” adaugă Alain Apperce, Manager de Achiziții Indirecte la Leroy Merlin.

READ MORE

Comunicat de presă
22 décembre 2023

Auchan instalează panouri fotovoltaice pe magazinele sale printr-un parteneriat cu Helexia.

Auchan Retail România…
Comunicat de presă
17 novembre 2023

Helexia construiește primele sale proiecte fotovoltaice în România pentru Leroy Merlin

Helexia, o filială…

Leave a Reply