Skip to main content

Helexia, o filial─â a Voltalia (Euronext Paris, cod ISIN: FR0011995588) ╚Öi un actor interna╚Ťional ├«n tranzi╚Ťia energetic─â, a anun╚Ťat ├«nceperea construc╚Ťiei a 12 proiecte fotovoltaice pe acoperi╚Öuri cu o capacitate total─â de 3,6 megawa╚Ťi pentru Leroy Merlin.

La 24 octombrie 2022, Helexia a anun╚Ťat oficial[1] lansarea activit─â╚Ťilor sale pe pia╚Ťa din Rom├ónia. Cu aceast─â ocazie, Daniela Vladica a fost numit─â Director de ╚Üar─â al Helexia Romania.

Helexia ├«ncepe construc╚Ťia a 12 proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 3,6 megawa╚Ťi pentru Leroy Merlin, un important juc─âtor ├«n domeniul bricolajului specializat ├«ntr-o gam─â larg─â de solu╚Ťii pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea locuin╚Ťei.

Leroy Merlin Rom├ónia a ales Helexia pentru a dezvolta, construi ╚Öi ├«ntre╚Ťine acoperi╚Öuri solare pe magazinele sale. Acest proiect de autoconsum de 3,6 megawa╚Ťi va fi implementat la dou─âsprezece loca╚Ťii din ├«ntreaga ╚Ťar─â. Produc╚Ťia anual─â este estimat─â s─â genereze 4.218 megawa╚Ťi pe or─â, acoperind 25% din consumul lor de electricitate ╚Öi economisind aproximativ 2.000 de tone de CO2 pe an.

ÔÇťSuntem ├«nc├ónta╚Ťi s─â anun╚Ť─âm expansiunea noastr─â semnificativ─â pe pia╚Ťa dinamic─â a Rom├óniei. Este important s─â subliniem c─â colaborarea noastr─â cu Leroy Merlin se extinde mult dincolo de aceast─â aventur─â remarcabil─â. Helexia este onorat─â s─â aib─â o istorie bogat─â de proiecte de succes cu Leroy Merlin ├«n diferite ╚Ť─âri. Entuziasmul nostru pentru sprijinirea obiectivelor de sustenabilitate ale Leroy Merlin este neclintit, iar aceast─â aventur─â exemplific─â devotamentul nostru pentru un viitor mai verde ╚Öi mai durabil ├«n Rom├ónia ╚Öi nu numaiÔÇŁ, spune Benjamin Simonis, CEO al Helexia.

┬ź┬áLeroy Merlin Rom├ónia este pe deplin angajat─â fa╚Ť─â de Obiectivele de Dezvoltare Durabil─â ale ONU ╚Öi Acordul de la Paris, motiv pentru care, ├«ncep├ónd cu 2022, ne propunem s─â reducem amprenta noastr─â de carbon cu 5% ├«n fiecare an, astfel ├«nc├ót ├«n 2035 s─â avem o amprent─â de carbon cu 50% mai mic─â dec├ót ├«n anul de referin╚Ť─â. Pentru a sus╚Ťine acest obiectiv, lucr─âm activ, folosind toate p├órghiile pe care le avem la dispozi╚Ťie: de la oferirea de solu╚Ťii durabile pentru renovarea energetic─â a locuin╚Ťelor rom├ónilor, decarbonizarea ofertei noastre ╚Öi optimizarea solu╚Ťiilor de transport, la reducerea consumului de energie, achizi╚Ťionarea de energie verde ╚Öi instalarea de panouri solare pe magazinele noastre. Suntem recunosc─âtori ╚Öi ├«ncrez─âtori c─â, cu ajutorul partenerului nostru Helexia, pe care ├«l alegem pentru a instala acoperi╚Öuri solare la 12 dintre magazinele noastre, vom acoperi cu succes 25% din consumul nostru de electricitate ╚Öi vom economisi p├ón─â la 2.000 de tone de CO2 pe an,ÔÇŁ adaug─â Alain Apperce, Manager de Achizi╚Ťii Indirecte la Leroy Merlin.

READ MORE

Comunicat de pres─â
22 d├ęcembre 2023

Auchan instaleaz─â panouri fotovoltaice pe magazinele sale printr-un parteneriat cu Helexia.

Auchan Retail Rom├óniaÔÇŽ
Comunicat de pres─â
17 novembre 2023

Helexia construiește primele sale proiecte fotovoltaice în România pentru Leroy Merlin

Helexia, o filial─âÔÇŽ

Leave a Reply