Skip to main content

Auchan Retail România continuă să investească în tranziția sa către energia verde. Retailerul își propune să producă energie regenerabilă în 16 hipermarketuri din România, în cadrul unui parteneriat la nivel de grup semnat cu Helexia, un grup internațional specializat în tranziția energetică. Auchan Retail România și-a stabilit ca obiectiv o reducere cu 40% a consumului de energie în magazine și utilizarea de energie electrică 100% regenerabilă până în 2030. Compania a finalizat recent instalarea de panouri fotovoltaice pe 4 dintre magazinele sale, iar cele de pe acoperișul Auchan Coresi din Brașov sunt deja funcționale.

Cu ajutorul Helexia, Auchan Retail România va dota 16 magazine din întreaga țară cu acoperișuri solare, totalizând 9,1 MW. Aceste instalații fotovoltaice vor furniza 10,4 GWh, vor acoperi 20% din consumul total al magazinelor și vor contribui la evitarea a aproximativ 5.800 de tone de CO2 pe an. Acest lucru va contribui la atingerea obiectivului pentru 2030 pe care Auchan Retail își propune să îl atingă.

Cele 1.622 de panouri fotovoltaice instalate pe Auchan Coresi din Brașov vor asigura aproximativ 16% din necesarul de energie al magazinului, cu o putere totală de 665 kW. Site-ul va genera energie verde și va contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului, eliminând peste 410 tone de emisii de CO2 anual. De asemenea, Auchan își propune să instaleze în viitor peste 22.000 de panouri fotovoltaice pe magazinele sale mari.

De asemenea, panouri fotovoltaice sunt instalate în prezent și pe magazinele Cluj Iris, Brașov Vest și Auchan Oradea și urmează să fie puse în funcțiune. Următoarele hipermarketuri în care vor fi instalate panouri sunt: Auchan Baia Mare, Satu Mare, Pitești Bradu, Constanța Nord, Ploiești, Târgu Mureș, Pallady, Timișoara Sud, Pitești Găvana, Berceni, Craiova Craiovița, Timișoara Nord.

Anul trecut, în contextul crizei energetice și în conformitate cu strategia companiei de decarbonizare a operațiunilor sale, Auchan Retail România a lansat un set de acțiuni pentru a asigura o scădere cu 20% a consumului de energie al companiei. Retailerul a implementat multiple măsuri cu efecte pe termen scurt și mediu, iar inițiativele, dezvoltate pe mai multe paliere, completează investițiile deja existente pentru proiecte de eficiență energetică, parte a Planului Climatic 2030. Reducerea consumului de energie a fost o prioritate și în anii precedenți, Auchan reușind să reducă consumul în perioada 2014-2020 cu încă 20%.

La începutul anului 2023, Auchan Retail România a înființat Auchan Renewable Energy, o companie care își propune să achiziționeze și să furnizeze energie pentru locațiile Auchan, precum și să dezvolte proiecte de eficiență energetică – panouri fotovoltaice, stații de încărcare a mașinilor electrice și proiecte de eficiență energetică. În plus, pentru prima dată, în 2024, Auchan va cumpăra energie direct de pe piața liberă pentru 3 dintre magazinele sale.

« Suntem încântați să îl însoțim pe partenerul nostru Auchan în accelerarea implementării operaționale pentru a-și atinge obiectivele planului climatic 2023. Suntem, de asemenea, bucuroși să ne continuăm expansiunea în România cu al doilea portofoliu de proiecte[1] , totalizând o capacitate instalată de 12,7 MW pe teritoriul țării », declară Benjamin Simonis, CEO al Helexia.

« Proiectul de instalare a panourilor fotovoltaice, realizat împreună cu partenerul nostru Helexia, face parte din măsurile de eficiență energetică pe care le-am stabilit deja în Planul Climatic 2030, cu scopul de a avea un impact direct în lupta împotriva schimbărilor climatice. Energia din surse regenerabile este o alternativă durabilă și contribuie la menținerea unui mediu mai curat. Ne propunem ca panourile să fie implementate în 16 hipermarketuri Auchan până la sfârșitul anului 2024, ceea ce va duce la o producție totală aproximativă de peste 10.000 MWh pe an. » adaugă Cristian Drăghici, Director Auchan Renewable Energy.

READ MORE

Comunicat de presă
22 décembre 2023

Auchan instalează panouri fotovoltaice pe magazinele sale printr-un parteneriat cu Helexia.

Auchan Retail România…
Comunicat de presă
17 novembre 2023

Helexia construiește primele sale proiecte fotovoltaice în România pentru Leroy Merlin

Helexia, o filială…

Leave a Reply