Pingo doce
PV - Comerț cu amănuntul - Portugalia

Numerele cheie :

Au fost instalate

180

de energie regenerabilă
560
de energie curată este produsă

Se evită

261
de CO2

Helexia prezintă o soluție la cheie care ne-a permis să implementăm proiectul fără niciun efort sau pierdere de timp, permițându-ne să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important pentru noi, clientul nostru.

Ricardo LoureiroCEO Supsell Pingo Doce

DESPRE PROIECT

Situat în zona industrială din Albergaria-a-velha, magazinul Pingo Doce deservește populația din împrejurimi cu acces ușor și parcare amplă, ceea ce îl face o locație foarte căutată. Acest francizat administrat de Supsell s-a angajat să adopte o abordare integrată a tranziției energetice și a încheiat un parteneriat cu Helexia pentru a instala panouri solare pentru producția locală de energie fotovoltaică pe bază de autoconsum, împreună cu un încărcător electric pentru clienții săi.

Prin aceste măsuri, magazinul nu numai că contribuie la propria tranziție energetică, dar își ajută și clienții care intenționează să cumpere sau au cumpărat deja mașini electrice. Cu o instalație fotovoltaică pe acoperiș, magazinul poate produce 242 MWh de energie curată anual, cu o rată de autoconsum de 97%. Acest lucru îl ajută pe Pingo Doce din Albergaria-a-velha să evite emiterea a 109 tone de CO2 pe an.